Orr-, fül-, szemhéjplasztika

Orrplasztika:

Veleszületett, vagy szerzett csontos-porcos orr deformitás miatt altatásban végzett műtét. Minden esetben helyi érzéstelenítéssel egészítjük ki a műtét alatti vérzéscsillapítás, illetve a műtét utáni fájdalomcsillapítás érdekében. Rejtett, az orrnyílásokon belül vezetett, metszéseken át korrigáljuk a csontos-porcos orrhát, orralap, illetve orrcsúcs alaki eltéréseit. Speciális külső gipszrögzítés és belső tampon révén fixáljuk az új formát. Az orrműtét után a páciensek nem panaszkodnak fájdalomra! Szem alatti bevérzések, duzzanatok előfordulhatnak. A tampont egy nap, a gipszet egy hét után távolítjuk el. A látható külső elváltozások 10 nap alatt megszűnnek, de a biológiai gyógyulás 6 hét után lesz teljes.

Fülplasztika:

Hasonlóan az előzőekhez, veleszületett, vagy szerzett deformitások miatt helyi érzéstelenítésben végzett műtét. A fülkagyló koponyával bezárt szögének, elállásának csökkentése és a felső részének tartós hátrahajlítása, modellálása a cél. A fül hátsó felszínén ejtett metszésen át távolítjuk el a felesleges porcszövetet és formázzuk, alakítjuk a fülkagylót. Egy héten át viselendő nedves vattás nyomókötéssel fixáljuk a műtéti területet.

Szemhéjplasztika:

Az emberi kötőszövet a különböző külső-belső tényezők, illetve a kor hatására veszít rugalmasságából. A felső szemhéjon jól látható többletet okozva fárasztja a szemet nehezítve a látást és az olvasást, sokszor könnyezést okozva. A szemöldök külső része is lassan megereszkedik. Egy helyi érzéstelenítésben elvégzett komplex beavatkozással korrigálható ez a régió. A halántéktájon, a hajas fejbőrön ejtett rejtett metszésből egy szemöldök-liftet végzünk, majd a felső szemhéj bőrének feleslegét eltávolítva – a szem körüli izomzatot is reconstruálva – „frissítjük” a tekintetet. Az alsó szemhéjon a táskásodás, a bőr ráncosodása okozhat esztétikai panaszt. A pillasor alatt vezetett metszésből preparálva a kitüremkedő kis zsírsérveket eltávolítjuk, az izomzatot itt is helyreállítjuk, majd kifektetjük és megfeszítjük a bőrt. A varratokat egy héten belül eltávolítva, kb. 10-14 nappal a beavatkozás után már nyomtalanul látható az eredmény.

Orr-, fül-, szemhéjplasztika - kapcsolódó képek

Kattintson ide a képek megjelenítéséhez!