Mellplasztika

Milyen beavatkozások tartoznak a mellplasztika körébe?

A mellplasztika összefoglaló név a különböző emlőkorrekciós beavatkozásokra, ide tartozik a mellfelvarrás, mellnagyobbítás, mellkisebbítés. A mellplasztika ágazata napjainkra jelentős fejlődésen ment keresztül, és rengeteg nő részére jelent esztétikai-egészségügyi megoldást a nem kívánt emlőelváltozások korrekciója terén.

Teljes körű mellplasztika a műtétet követő utógondozással

Minden egyes mellplasztikai beavatkozás, emlőműtét kapcsán megteremtjük a tökéletes gyógyuláshoz szükséges feltételeket – drain/cső behelyezés, modelláló kötés, többrétegű varratsor, speciális melltartó használata, jegelés, hegvédelem, vitaminok szedése, stb.

A képre kattintva a videó elindul

Mellplasztika - kapcsolódó képek

Kattintson ide a képek megjelenítéséhez!

Mellfelvarrás (+ mellnagyobbítás)

A mellfelvarrás a megereszkedett, „ellaposodott”, elfogyott emlők korrekciójára szolgáló műtéti eljárás. A mellfelvarrás során – a korábbi formát rekonstruálva – az emlőállományt egy szűkebb alapon kúposítjuk, majd a bőrt erre ráfeszítve tartósítjuk, fixáljuk azt.

Mellfelvarrás rövid heg technikával:

Rövid heg technikával végzett verticalis mastopexia esetén csak körkörös (bimbóudvar körüli), és függőleges heget okozó metszésekkel dolgozunk! Megfelelő indikáció esetén a csak körkörös metszéssel végzett mellfelvarrás mellett nagyobbítást is végzünk, így még kevesebb heget eredményez a műtét.

Kinek ajánlott a mellfelvarrás?

A formájukat vesztett, megnyúlt emlők komoly kihatással vannak a páciens mentális állapotára, kedélyállapotára, és ebből fakadó viselkedésére. A „csúnya”, lógó mellek jelentős mértékben rombolják a nők önbizalmát, önértékelését, ami kihatással van párkapcsolatukra és egyéb tevékenységeikre is (pl. nyári strandolás). A mellfelvarrás révén kebleik új, esztétikus formát kapnak, így a páciens önbizalma helyreáll, életminősége javul.

Mellkisebbítés

A pubertást vagy szülést követően jelentkező, illetve hízás miatti nagyfokú mirigy túlnövekedés hátfájdalmat, gerincpanaszokat okoz (valamint melltartó viselési/vásárlási nehézségeket is).

A mellkisebbítés során a mellfelvarráshoz hasonló elveket követve járunk el; speciális technikával eltávolítjuk a mellállományából a többletsúlyt okozó részt. A mellkisebbítés gondos előkészítéssel és tervezéssel, finom szövetkímélő technika alkalmazásával történik. Mindezeknek köszönhetően és a műtétet követő szakszerű ápolással, a postoperatív sebgyógyulási zavar veszélye minimálisra csökkenthető.

Kinek ajánlott a mellkisebbítés?

Bár a legtöbb nő számára a mellnagyobbítás vagy mellfelvarrás az áhított cél, szép számmal akadnak, akik épp az ellenkezőjére vágynak, mert túlságosan dús idomaik zavaróan kihatással vannak mindennapi tevékenységükre. A túlságosan nagy mellek – már csak súlyukból adódóan is – megnehezítik a mozgást, sőt akár komolyabb mozgásszervi panaszokat, sőt a nyaki gerinc folyamatos terhelése miatt derékfájást, gerincferdülést is okozhatnak viselőjüknek. Az ő számukra jelent megoldást a mellkisebbítés.