Hasplasztika

A jelentős testsúlyingadozáson átesett páciensek, vagy a gyermekvállalás-, szülés oltárán „feláldozott” anyai test egyik leggyakoribb plasztikai sebészeti korrekciós műtéte. A hízás, vagy a terhesség során meglazult hasfali izomzat, hasfalgyengeség és a megereszkedett, esetleg megszakadt, laza, „csíkos” bőr egyetlen, igazi operatív megoldása. Nagyon alapos és gondos műtét előtti konzultációt, "patient education-t", azaz betegtájékoztatást, műtét előtti tervezést, alapos előkészítést és kivizsgálást igényel mind a páciens, mind plasztikai sebész részéről! Rizikójat, műtéti megterhelését tekintve a plasztikai sebészet legnagyobb operációja.

Hasplasztika - kapcsolódó képek

Kattintson ide a képek megjelenítéséhez!

Thrombosis védelemben - véralvadásgátló injekció adása és rugalmas gyógyharisnya viselése mellett, biztonságos altatásban az alhasi redőben vezetett - még a bikinibe eső területen ejtett - metszés segítségével eltávolítjuk az alhason feleslegben lévő bőr-zsír lebenyt, ezt követően a hasfal izomzatát teljes hosszában megerősítve anatómiailag helyreállítjuk, végül erre az új formára modelláljuk, feszesen rávarrjuk a has bőrét.

Több típusa létezik - kisebb alhasi bőrredő eltávolítása köldök áthelyezés nélkül, vagy jelentősebb kiterjedt hasi többlet esetén teljes hasplasztika a köldökzsinór áthelyezésével.

A műtéti területet minimum 2 napig drain hátrahagyásával szárazra szívjuk és ezalatt szorosan observáljuk a pácienst. A speciális haskötőt a műtét után 6 hétig kell viselni, így lesz teljes a biológiai gyógyulás, feszesen lapos az esztétikai eredmény.